Plataforma per la Llengua organise un salon du gaming les 3 et 4 décembre pour mettre en lumière les jeux-vidéo, les compétitions et les retransmissions d’e-sport en catalan

 

Perpignan.- C’est ce week-end que débarque la première édition du SAGA (Saló del Gaming) à la Farga de l’Hospitalet dans la banlieue proche de Barcelone. Lancé à l’initiative de l’association Plataforma per la Llengua avec le soutien du ministère de la Culture de la Generalitat de Catalunya, le SAGA ambitionne de devenir la nouvelle référence en matière de jeux-vidéos dans les Pays Catalans. L’objectif principal est de devenir le point de rencontre entre les entreprises qui créent des jeux-vidéos, les communautés de joueurs, les travailleurs de ce secteur, le centres de formation et les institutions publiques, et ainsi reprendre le flambeau du NiceOne, un salon de jeux-vidéos et d’e-sport qui a arrêté de fonctionner en 2019.

Avec une cinquantaine d’exposants, le Salon du Gaming aura une scène de quatorze mètres sur laquelle se dérouleront les compétitions de Valorant et du championnat de la Copa de les Estrelles de League of Legends qui verra les finalistes affronter les joueurs du FC Barcelone. Le salon disposera également d’une zone LAN pour jouer jusqu’à trente-six heures de suite à plus de vingt-cinq jeux différents (Fortnite, Valorant, League of Legends, Call of Duty Warzone, Apex Legends, FIFA, etc.) et de participer à des dizaines de compétitions des jeux de RIOT Games organisés sur un serveur Discord dédié. Vous pourrez aussi vous mettre dans la peau d’un pilote de Formule 1 grâce à un simulateur de courses, découvrir les dernières nouveautés du eux-vidéo en catalan, essayer des lunettes de réalité virtuelle ou encore jouer une partie de football avec des voitures télécommandées.

Projet né de l’association Plataforma per la Llengua grâce au soutien ministère de la Culture de la Generalitat de Catalunya, le salon réunira le principales entreprises, associations, clubs et centres de formation du secteur des jeux-vidéo dans les pays catalans et permettra aux visiteurs de profiter d’expériences de qualité: voir les meilleurs joueurs de League of Legends affronter le Barça, et même les défier personnellement dans une zone dédiée. En plus de pouvoir suivre cela en direct sur place, ceux qui ne peuvent se déplacer pourront aussi le faire via le compte Twitch du SAGA ou sur a chaîne YouTube de Plataforma per la Llengua.

Le salon qui accueillera également la remise des premiers prix SAGA des meilleurs jeux-vidéos en catalan de l’année ouvrira ses portes ce samedi jusqu’à dimanche 21h. Les entrées peuvent déjà s’acheter en ligne au prix de 7€ pour une journée, et de 12€ pour les deux jours. Pour ceux qui veulent venir avec leur ordinateur pour jouer jusqu’à trente-six heures dans la zone LAN, l’entrée est de 35€. Les enfants membres du Club Super 3 pourront rentrer gratuitement en présentant leur carte de membre s’ils sont accompagnés d’un adulte muni d’un billet. Les personnes qui arriveront déguisées au salon se verront également exonérer du droit d’entrée. Un bus gratuit est organisé depuis Céret ce samedi, places limitées. Inscriptions par mail à plcatnord@plataforma-llengua.cat et plus d’informations sur www.saga.cat

 

 

Plataforma per la llengua
NOTA DE PREMSA EN CATALÀ

SAGA, el Saló del Gaming, arriba a Barcelona aquest cap de setmana

– Plataforma per la Llengua impulsa un saló del gaming el 3 i 4 de desembre per visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català

Perpinyà, 16 novembre.- Aquest cap de setmana arriba la primera edició de SAGA, saló del gaming, a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, just al costat de Barcelona. Impulsada per Plataforma per la Llengua amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, SAGA vol ser el referent del món dels videojocs als territoris de parla catalana. La iniciativa neix per ser el punt de trobada de les empreses creadores de videojocs, les comunitats de jugadors, els treballadors del sector, els centres formatius i les institucions públiques, i vol agafar el relleu de NiceOne, una fira de videojocs i esports electrònics que es va deixar de fer el 2019.

Amb una cinquantena d’exposants, el Saló del Gaming oferirà també un escenari de 14 metres per a les competicions de Valorant de la Copa de les Estrelles de League of Legends que enfrontarà els finalistes amb el Barça. El Saló tindrà una zona LAN per jugar fins a 36 hores seguides a més de 25 jocs diferents (Fortnite, Valorant, League of Legends, Call of Duty Warzone, Apex Legends, FIFA, etc.) i de particpar a desenes de competicions dels jocs de RIOT Games organitzats via un Discord dedicat. També podreu posar-vos a la pell d’un pilot de Fórmula 1 amb un simulador de curses, descobrir les últimes novetats dels videojocs en català, provar unes ulleres de realitat virtual o jugar a futbol amb cotxes de radiocontrol.

Impulsat per Plataforma per la Llengua amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el saló reunirà les principals empreses, associacions, clubs i centres formatius del sector dels videojocs dels territoris de parla catalana i permetrà als visitants gaudir de grans experiències: veure jugar els millors equips del League of Legends en català contra el Barça, i fins i tot desafiar-los personalment en una zona dedicada. A més de seguir-ho en directe, qui no vingui presencialment al saló també ho podrà seguir a través del compte de Twitch de SAGA i al canal de YouTube de Plataforma per la Llengua.

El saló, que també inclourà el lliurament dels primers Premis SAGA als millors videojocs en català, arrencarà dissabte a les 10 h del matí i s’allargarà fins diumenge a les 21 h. Les entrades ja es poden comprar a través del web i costen 7 euros, si és per un dels dos dies; 12 euros, si és per tot el cap de setmana, i 35 euros, si hi vols portar l’ordinador i jugar-hi 36 hores. Els socis del Súper 3 tenen l’entrada gratuïta a l’espai firal si ensenyen el carnet a la taquilla i van acompanyats d’un adult que pagui entrada. També hi podrà entrar de franc qui es presenti disfressat al saló. Un autobús gratuït per anar al Saló des de Ceret és organitzat, places limitades. Inscripcions per correu electrònic a plcatnord@plataforma-llengua.cat i més informacions a www.saga.cat.