(Communiqué)

 

 

Òmnium Cultural Catalunya Nord ha inaugurat aquest passat dissabte 1 d’abril la seva nova seu social i centre d’activitat a la Casa Camprodon al núm. 10 del carrer del Teatre a Perpinyà. L’entitat creada l’any 1987, té com activitat principal classes de català per adults (2023, 45 classes en 31 municipis per uns 500 alumnes), els premis literaris Sant Jordi i la difusió de cinema en català.

Amb aquesta nova ubicació, Òmnium Cultural Catalunya Nord enceta una nova etapa. El local vol ser un punt neuràlgic pels Catalans del Nord, un centre cultural que treballi per la llengua i la cultura catalanes i per la cohesió social.

Amb la voluntat d’estrènyer els vincles entre els territoris de llengua catalana s’ha firmat un conveni de col·laboració entre Òmnium Cultural de Catalunya i la seva homòloga de Catalunya Nord. A l’acte co-presidit per Guillem Dalmau (per Òmnium Catalunya Nord) i per Xavier Antich (per Òmnium Nacional) hi eren també presents l’ex-conseller de la Generalitat, diputat al Parlament de Catalunya, Lluís Puig; la presidenta del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe; la Consellera Regional d’Occitània, Eliane Jaricky; el senador Jean Sol.

A continuació a la tarda i el vespre, l’actuació poètica i musical ha estat a càrrec dels cantants nord-catalans Gerard Jacquet i Julio Leone.

 

Òmnium Cultural Catalunya Nord a inauguré samedi dernier 1er avril son nouveau siège social et centre d’activité à la Casa Camprodon au 10, rue du Théâtre à Perpignan

 

L’association créée en 1987 a comme activité principale les cours de catalan pour adultes (2023, quarante-cinq classes dans trente-et-une communes pour près cinq cents élèves), les prix littéraires Sant Jordi et la diffusion de cinéma en catalan.

Avec ce nouveau lieu, Òmnium Cultural Catalunya Nord entame une nouvelle étape. Le local veut être un point névralgique pour les catalans du nord, un centre culturel qui travaille pour la langue et la culture catalanes et pour la cohésion sociale. Avec la volonté de renforcer les liens entre les territoires de langue catalane une convention de collaboration a été signée entre Òmnium Cultural de Catalunya et son homologue de Catalogne Nord. A l’inauguration co-présidée par Guillem Dalmau (per Òmnium Catalunya Nord) et Xavier Antich (pour Òmnium Nacional).

Étaient également présents l’ex-conseiller de la Generalitat de Catalunya, député au Parlement de Catalogne, Lluís Puig ; la présidente du Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, Hermeline Malherbe ; la Conseillère Régionale d’Occitanie, Eliane Jaricky ; le sénateur Jean Sol.

Pour poursuivre dans l’après-midi et en soirée Gérard Jacquet et Julio Leone ont proposé un spectacle poétique et musical.