Per segona vegada de la història els Castellers del Riberal hem participat al Concurs de Castells a Torredembarra.
El concurs de les colles de 7 al qual participen 12 colles castelleres.

Hem millorat els nostres castells, la nostra posició.
Els assaigs l’experiència dels 21 anys de la colla i els assaigs dels darrers mesos i sobretot del mes de setembre han pagat la pena.

L’anunci de l’anada al concurs ha motivat les tropes, cada dimarts i cada divendres més castellers han participat als assaigs, uns assaigs que han portat la colla a poder presentar-se a Torredembarra amb un bon programa: la voluntat de descarregar per primera vegada 4 castells de 7 el mateix dia.

El diumenge 30 de setembre a les 5h del matí un autocar 3 votures sortien de la Vilbau, a les 9h30 arribaven a Torredembarra on hi trobaven l’autocar que havia sortit el dia abans.
Amb l’ajuda d’una desena d’Arreplegats i de Castellers de Terrassa així com de 5 Pallagos hem pogut reunir a plaça unes 150 camises verdes, gralles i tabals.

Entrada a plaça, mot de benvinguda, Els Segadors i eren les 10 del matí, ja començava el Concurs.
Hem participat a les 5 rondes per a donar el millor de la colla.
D’entrada hem descarregat amb solvència el quart 3de7 de la temporada, a la segoan ronda hem desmuntat el 4de7 que no donava les garanties necessàries, castell que hem descarregat a la tercera ronda.
A la quarta ronda la tècnica ha decidit encarar el 3de7 amb agulla, un castell que havia resistit a la colla el 2016, que havíem carregat per primera vegada en el marc de la Festa Major 2017 de Prada i descarregat a Millars el 2017.
A Torredembarra el castell ha pujat de manera segura, obrint-se una mica a terços, però sense posar en perill l’estructura, un castell que s’ha descarregat amb tranquil·litat i ha estat la font d’una celebració mereixida.
La cinquena ronda ha estat pel 4de7 amb agulla, un castell que hem descarregat unes quantes vegades al llarg de la història. Dos anys abans aquesta structura havia cedit i havia quedat carregat.
Enguany el castell ha pujat desquadrat però amb serenor i voluntat. L’enxaneta ha pogut fer l’aleta aban de baixar, un cop l’acotxador al pilar del mig, l’estructura desmuntada pensàvem que tornaríem a descarregar el nostre castell límit, però el pilar ha cedit i el castell ha quedat carregat.

 

 

Una actuació esplendida, per primera vegada hem realitzat 4 castells de 7 en la mateixa actuació, i hem acabat sisens a la classificació del dia.

Des de la tècnica dels Castellers del Riberal volem agrair els castellers que han vingut a fer pinya: Castellers de Terrassa, Arreplegats, Pallagos i els de les altres colles que eren a plaça.
Volem felicitar la colla pel resultat de mesos d’assaigs, d’esforços.
Agrair les gralles i tabals per l’acompanyament musical.

Invitem a tots els aficionats a venir a la Vilbau (Bao) per a assajar castells i fer encara més important els Castellers del Riberal.