(Communiqué)

 

Le Federació d’entitats convoca una manifestació

Defensem la llei MOLAC

Manifestem per l’ensenyament en català dissabte 29 de maig a 15h
Plaça de Catalunya – Perpinyà.

 

“Seguim les mesures sanitàries en vigor: mantenim les distàncies socials, portem mascareta, rentem-nos les mans.

El patrimoni oral de l’estat francès víctima de 8 paraules i del consell constitucional…

El 8 d’abril del 2021, els diputats del Parlament francès havien aprovat per una àmplia majoria una llei benèfica a l’ensenyament en les llengües dites regionals. 247 diputats havien votat a favor i 76 en contra. El 8 d’abril hauria pogut esdevenir una diada històrica per la història de França. Finalment l’estat francès s’encaminava cap a una millora del tractament del patrimoni lingüístic francès. L’esperança pels amants de les llengües i de la diversitat tornava…

Era sense comptar amb el supremacisme parisenc. 61 diputats de la France en Marche (53 de París o voltants) han cridat auxili als 9 membres (majoritàriament parisencs també) del Consell Constitucional, òrgan al servei del jacobinisme del segle XIX que ha trigat pocs dies per a condemnar a mort l’ensenyament en català i els accents sobre les is.

A Europa, tots els estats tenen l’obligació de protegir les seues llengües. França les condemna per culpa d’un afegitó de 8 paraules afegit el 1992 a l’article 2 de la constitució: Le français est la langue de la République.
A França, el nacionalisme retrògrad del Consell Constitucional format per 9 persones pot tombar la voluntat del 73 % dels parlamentaris, dels representants de la ciutadania. En diuen democràcia parlamentària…”.